Zelňačka
Jako první dáme vařit zelí i se šťávou a BEZ soli. Je na vás jak velký hrnec si dáte,podle toho taky pak dáváme zbytek surovin. Když je zelí tak napůl měkké, tak ve druhém kastrůlku vaříme brambory nakrájené na kostičky, vodu osolíme. Až budou brambory hotové, tak vodu z nich slijeme k zelí a brambory necháme v kastrůlku. Když to budete vařit dohromady, tak brambory se vám rozvaří, zelí bude tvrdé. Do zelí pak dále podle chuti přidáme masox, popř. vegetku, prolisujeme tak 3-4 str.česneku. Dále si nakrájíme půlku jakékoliv klobásy, ale nějaká papriková je k tomu nejlepší a ještě tomu dodá hezkou vůni i barvu. Klobásu osmažíme na pánvičce, klidně dáme malinko oleje a až pustí trošku šťávy, tak jí dáme do polívky. Jako další si připravíme jíšku, kterou polívku pak zahustíme. Já už do polévky dál nic nedávám, teď je jen na vaší chuti zda přisolit nebo podle chuti zelí dát i trošku octa. Až bude polévka zahuštěná, tak pak do ní teprve dáme uvařené brambory.
Dobrou chuť!